secretsofvictoria

I denna blogg följer du mig och min passion för bakning, livet och träning.

Surdeg

Publicerad 2013-01-27 12:50:00 i Allmänt

Funderar på att baka ett surdegsbröd på rågmjöl, och till det tänkte jag göra en egen surdegsgrund. Surdegsgrunder finns även att köpa i butik men det är ju halva nöjet att veta att alla råvaror är hemgjorda!
 
 
 
 

filmjölkslimpa!

Publicerad 2013-01-27 12:29:00 i Allmänt

Detta recept kommer från min älskade mamma! Jag och min syster har alltid älskat detta bröd, och häromdagen fick jag för mig att jag skulle baka detta bröd, fast en lite nyttigare variant. Originalreceptet innehåller bland annat mer vetemjöl och sirap men jag valde att byta ut en liten del av vetemjölet mot rågmjöl och mer graham, och istället för sirap hällde jag i lite osötad lingonsylt. Hur gott och nyttigt som helst!
 

Mammas filmjölkslimpa

2 dl vetemjöl

1 ½ dl rågmjöl

3 dl grahamsmjöl

1 Tsk salt

1 ½ tsk bikarbonat

¾ dl sirap (lingonsylt)

3 dl filmjölk

Blanda alla torra ingredienser

Blanda i filmjölken

 

175 grader i 30-40 min

 

kolasnittar & makalösa

Publicerad 2013-01-26 12:09:00 i Allmänt

 
Recept från Icakuriren på Makalösa
  • 200 g smör
  • 1 3/4 dl strösocker
  • knappt 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl russin eller korinter
  • Rör smör och socker mjukt och smidigt. Blanda mjöl, bakpulver och russin. Tillsätt det och blanda snabbt samman till en deg. Forma små bollar, tryck till dem lätt. Lägg dem glest på en papprad plåt eftersom de flyter ut. Grädda dem mitt i 175 grader varm ugn 8-10 minuter.
 
 

Om

Min profilbild

Victoria

I denna blogg följer du mig och min passion för bakning, livet och träning.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela